De wereld van Nijntje

PORTFOLIO

tekenen in 'de wereld van nijntje'

In Kunstspeeltuin 'de wereld van nijntje' wordt volop met kunstenaars getekend door kinderen tot 8 jaar. Ook zijn er oudere broers en zussen die meedoen. Ouders tekenen ook.

We werken met de kleuren van Dick Bruna. Het materiaal is wat vettig en vloeit uit en is daardoor eenvoudig voor de kleintjes en opnieuw uitdagend voor oudere kinderen.

Op de dubbele glazen tekenwand kan ook met grote bewegingen getekend worden.

We bewaren de tekeningen. We verstevigen ze en knippen ze uit. Ze liggen op de lichttafel en gesorteerd in laadjes. Zo ontstaat er een wereld die een mix is van de wereld van nijntje en de 'echte' wereld van de kinderen. Met de tekeningen spelen kinderen nieuwe verhalen op de lichttafel of op de overheadprojector. Ook worden ze gebruikt onder de eigen tekening.

We zijn blij met de doozichtige vellen papier en sheets. Een tekening op gewoon papier is ook prachtig eenvoudig van lijn, wanneer je deze omdraait op de lichttafel. Soms is er aan twee kanten getekend.

Af en toe worden de tekeningen ook rechtop gebruikt als poppen en wordt er mee gespeeld op een tekening en/of op de lichttafel.

Dick Bruna tekent op de film. 'Kijk hij doet eigenlijk hetzelfde als wij' (Thomas, 7 jaar).

We zien sporen uit de verhalen van nijntje, experimenten met vloeien van materiaal en onderzoek naar stapelen van tekening en kleur. 


<< terug naar overzicht